19 de setembre 2007

Inici de temporada al Teatre Zorrilla, per Jaume Arqué

Amb motiu del 63è Aplec, Badalona Sardanista va programar pel passat divendres dia 14, el Concert del Primer Certamen Musical Ciutat de Badalona de sardanes, Memorial Josep Pujol-Busquets, on es feien públiques les sardanes concursants premiades.

Nou horari . L'acte va començar a les nou del vespre. Pobre assistència, ben posats potser hi havia tres quarts de platea.

L'acte va constar de la interpretació per part de la renovada Cobla Marinada, de dues "suites" dels mestres Joaquim Serra i Fèlix Martinez Comín, sota la direcció de Xavier Pastrana i de
sis sardanes, incloent-hi les tres premiades.

Sense ser un entès en aquest gènere ens va semblar que la cobla va estar en un molt bon nivell . De les sardanes premiades la que va guanyar el primer premi titulada "Badalona 2007 (d.C.)" i que està signada per en Marc Timon, tiple de la Marinada, ens va agradar molt, te molta marxa i una agradable melodia amb notables intervencions del tiple i el fiscorn. També es una sardana notable la que va guanyar el segon premi "Clam per Sant Jordi" original de Jaume Cristal i ens va sorprendre molt positivament, doncs no la havíem sentit mai, la sardana "Sant Jordi" original del mestre Josep Pujol-Busquets.

Avanç d'interpretar-se les sardanes premiades, el president de l'entitat Bartomeu Duran va donar a conèixer les sardanes a les que els corresponia el premis, fent-ne entrega l'Alcaldessa de Badalona, Maite Arqué, el Sr. Josep Ma. Pujol Busquets, fill del compositor i el regidor de Cultura, Sr.Jaume Vives.

En resum: Distreta vetllada pels amants de la sardana encara que en faltaven molts, qualitat en les sardanes i bona execució, publicitat deficient i cal donar-hi continuïtat al fet, doncs unit a la celebració de l'Aplec arrodoneix la festa sardanística de la nostra ciutat.

Jaume Arqué i Ferrer


Unes preguntes: Perquè part del públic ha agafat la mania de filmar, fer fotografies i jugar
durant un acte amb els aparells digitals, encara que siguin sense flaix?. Es de suposar que quant van al Liceu, Palau de la Música o Auditori , no ho fan,oi? Potser caldrà obrir una aula d'educació pel públic.