09 de juliol 2007

NOTICIES DEL GREC: "Sacred Monsters", per Alfred Calvet

Sylvie Guillem & Akram Khan.
Barcelona, Teatre Grec, 26 de juny de 2007.

Els ballarins Sylvie Guillem i Akram Khan van obrir, amb “Sacred monsters”, la temporada del Grec d’enguany, en la primera vegada, després de tantes edicions, que un espectacle de dansa inaugurava el festival d’estiu.

Sylvie Guillem és actualment considerada una de les millors ballarines mundials, després de la seva experiencia en el món de la dansa clàssica, i a fe que ho va demostrar en l’escenari, tant en els seus solos com en els duos, tot i la dificultat de combinar estils diferents com el “kathak”, dansa tradicional índia que executa el company de cartell Akram Khan.

Sylvie Guillem va demostrar la seva meravellosa ductilitat, i la seva técnica així com un perfecte acoblament amb Akram Khan, ballarí anglès de familia provinent de Bangladesh. De fet l’espectacle es configura com una trobada i un diàleg dels diferents estils de dansa.

Cal destacar especialment la composició musical de Philip Shepard, -ple de reminiscències de Gregorio Paniagua- amb una impecable execució en directe que acompassava perfectament els moviments del duo i ens va ajudar a tots a volar per uns moments. I és que realment els duos van ser especialment màgics, carregats d’una elegancia i naturalitat en els moviments i fent fácil allò imposible, fins al punt d’alentir la respiració al públic.

L’experiència es mostrà reeixida, i tots dos, fent gala d’una excel·lent técnica, van meravellar el públic que va omplir totalment l’aforament del teatre. Ple fins a la bandera, l’alcalde va arribar deu minuts tard, i després coca i cava per a tots –invitats i pagants-. Perquè només hi ha cava i coca quan el nombre d’invitacions és alt i hi passa l’alcalde? I jo em pregunto, quin és el percentatge d’invitacions en el saldo total del Grec?

http://www.sylvieguillem.com/
http://www.akramkhancompany.net/
http://www.bluesnow.co.uk/

Alfred Calvet.