04 de juliol 2007

Nits d'estiu


Les nits d’estiu sempre són especials. Quan cau el sol, la foscor i el bon temps conviden a sortir i a buscar noves emocions. A això hi ajuden institucions públiques i privades que amaneixen plats diversos per a diferents paladars.

Deixeu-me fer aquí una mica de publicitat a la programació de la nostra ciutat i recomanar-vos l’assistència a alguns dels múltiples espectacles que han organitzat tant la Regidoria de Cultura directament (música a la platja, música, teatre i dansa al Zorrilla, cinema al Club Natació Badalona o circ a la Rambla), com el Museu de Badalona (enguany amb visita comentada i música a la fàbrica modernista de l’“Anís del Mono”) i que des de l’1 de juliol fins a la Festa Major d’agost omplen aquestes nits (http://www.badalona.cat/).

Així mateix, per qualsevol persona amatent al que es cou culturalment és una cita d’obligada referència el Festival Grec de Barcelona, pel qual ja han passat actuacions com “Sacred Monster” dels ballarins Sylvie Guillem i Akram Khan, la companyia Cloud Gate Dance Theatre of Taiwan amb “Moon Water” o el muntatge teatral de l’Àlex Rigola del llibre pòstum de Roberto Bolaño “2666”. I avui s'estrena la versió que del "Conte d'Hivern" de Shakespeare ha fet en Ferran Madico.

Com que, afortunadament, l’oferta és àmplia i variada i és impossible arribar a tot, he proposat a algunes persones -i proposo a tots els qui em llegiu- penjar en aquest bloc la vostra crítica, els vostres comentaris i impressions sobre les actuacions programades per aquest estiu a les quals hagueu assistit, de tal manera que durant el període estival el convertim en una mena de finestra cultural on tothom pugui conèixer i alhora explicar als altres allò que han vist. Què us sembla?

En la meva propera entrada parlaré i recomanaré l’espectacle de dansa que es farà el dia 28 de juliol al teatre Zorrilla i que duu el títol “An... o la exquisitez de vivir” i del que en podeu fer un tastet al bloc de la Mariló Molina que teniu entre els meus enllaços.

Ah! Per últim, no deixeu de fer un recorregut -virtual, si voleu-, dels actes del centenari de la Biblioteca de Catalunya que, com sabeu, l'any 1907 va fundar Enric Prat de la Riba, aleshores President de la Diputació de Barcelona, per iniciativa de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Imprescindible la celebració del centenari d’aquesta institució nacional de Catalunya.